HOLISTIC HISTORY

Küldetésünk

A történelmi tények és a történelem önmagában nehezen értelmezhető. Ami izgalmassá teszi az az egyén szerepe a múltban és a múlt hatása az egyén jelen életére. A Holistic history azért jött létre hogy bemutassa a ránk ma is ható és bennünk elő múltat és azokat az embereket akik ezt a múltat alakították. Olyan projekteket hozunk el amelyeken keresztül egy összetettebb tágabb perspektívát kapunk a múlt bennünk élő szerepéről.

Hiszen a történelem tele van történetekkel rugalmasságról, bátorságról és győzelemről. A kihívásokat leküzdő történelmi személyekről tanulva inspirációt és reményt találhatunk saját életünk számára. Segít átfogóbban megérteni a saját identitásukat hogy ezáltal még jobban tiszteljük magunkat, egymást és a kulturális különbségeket. Ez az a holisztikus megközelítés, ami támogató gyógyulásra ösztönöz.

Ki vagyok én?

Férj, Apa, Csapatépítő, Történelem és Feleségemmel együtt gasztro fanatikus.

2012-ben végeztem a Budapesti Corvinus Egyetem társadalmi tanulmányok/szociológia alapszakán, ahol átfogó képet kaptam a társadalom szerkezetét meghatározó hatásokról, folyamatokról és a kihívások megoldási lehetőségeiről.

Közben közel 15 éves önismereti munka során megismertem a belső mozgatórugóimat és bepillantást nyertem az emberi lélek működésébe.

2022-ben, gyerekkori álmomat valóra váltva abszolváltam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem mesterképzési szakán, jelenleg a 16-17. századi oszmán hódoltság alatt élő lakosság rezilienciáját kutatom szakdolgozati témámként.

2021-ben indítottam el a Holistic Historyt azzal a céllal, hogy a történelmet közelebb hozzam az emberekhez és megmutassam gyógyító erejét. 2022-ben OKJ Idegenvezető képesítést szereztem és ezzel megtámogatva jött létre a váci történelmi séta, ahol szülővárosomat csodáit mutatom be 2 órában.

A mindennapi életben a társadalomról, emberekről szerzett ismereteimet kamatoztatva csapatot építek a Factory FM-ben Testvéremmel, Bálinttal.

Lehetőség szerint az összes szabadidőmet pedig a családommal töltöm, természetesen történelem könyvekkel körülvéve.

Cseh Ádám Cseh Ádám Cseh Ádám